Csúszásmentes rétegelt lemez - BFU100 120/120 G (125x250 cm)

Változatos célokra használható csúszásmentes rétegelt lemez – BFU100 120/120 G
A csúszásmentes rétegelt lemez beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak: sokoldalú, megbízható, biztonságos és tartós alapanyagok. Elsődlegesen járófelületek kialakítására javasoljuk ezt alapanyagot, ahol sokat mozognak, vagy más mechanikai jellegű igénybevétel éri majd.

Fúrható, fűrészelhető kialakítású, így számos különböző célra alkalmazható. Készülhet belőle lépcső, színpadburkolat, emelvény, átjáró vagy járda padlózata, de akár teraszburkolatnak sem utolsó. Gyakran teherautók platójára szerelik fel burkolatként, mert védi a rakományt, a platót és sérülés vagy elhasználódás esetén könnyen, olcsón cserélhető ez a lemeztípus. Nem csak a rakomány mozgását csökkenti, hanem a rakodás biztonságát is elősegíti.

A csúszásmentes rétegelt lemez nedvesen is biztonságos a használata, mivel egyik oldala csúszásmentesített, másik oldala vízzáró réteggel lett ellátva. További felületkezelési beavatkozást már nem igényel ez az alapanyag. Kínálatunkban számos különböző vastagságban érhetők el a csúszásmentes rétegelt lemezek, melyek változatos célokra használhatóak fel. 9 millimétertől 24 milliméterig érhető el választékunkban, ez utóbbi nagy teherbírású lemeztípus.

A rétegelt lemez általános pozitív tulajdonságai közé tartozik a hajlékonysága, jó teherbírása (mely függ a vastagságától és anyagától), könnyű súlya és hogy nehezen törik vagy repedezik.

A lemez egyik oldala  csúszásmentes, a másik oldala vízzáró, konzerváló fenolfilm réteggel bevont, így nedves helyen, időjárásnak kitett helyen is biztonsággal alkalmazható. Külön felületkezelést már nem igényel.

A csúszásmentes rétegelt lemez faipari eljárásokkal munkálható meg, fúrható és fűrészelhető. Gyakran készül belőle lépcső, emelvény padlózat, dobogó, kiállítási elem, színpadburkolat, átjáró, fa járda, de lehet akár teraszburkolásra is használni.