Thermowood fenyő teraszburkolatok és szerkezet fák

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

A Thermowood fenyő elhozza otthonába az eleganciát és a kellemes, barátságos hangulatot, amiben hosszú ideig gyönyörködhet, hiszen egy rendkívül minőségi és tartós alapanyagról van szó. A Thermowood fenyőből leggyakrabban teraszburkolatok készülnek, de medenceburkolathoz, kerítéshez, térelválasztóhoz és fali burkolóanyagnak is használják. Alapanyaguk a hőkezelésen átesett borovi fenyő, minőségi besorolásuk ‘A’, ami annyit jelent, hogy az elemek egyik oldala teljesen hibamentes.

Kínálatunkban többféle profil kapható, így minden igényhez megtalálja az ideális Thermowood fenyőt. Akár sima, akár bordázott felületűre, körben gyalult vagy nútos kialakításúra van szüksége, mi állunk rendelkezésére!

Miért éri meg a Thermowood teraszburkolat?

A faanyag a Thermo eljárás során egy zárt hőkamrában, 210-220°C-os hőmérsékleten van kezelve forró gőz és nagy szélsebesség mellett. Ez a folyamat megváltoztatja a fa sejtszerkezetét és olyan előnyös tulajdonságokhoz juttatja, mint a csökkentett vízfelvétel és vetemedés. A faanyag megnövekedett stabilitása tökéletes használatot biztosít kültereken, ahol ki van téve az időjárás szeszélyeinek. Ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy a tartóssága miatt egy igen gazdaságos megoldást jelent, ami fontos szempont mindenféle kültéri projektben a jövőbeni felújítások szempontjából. Felületük nem csúszik, így esős, nedves időben is biztonságos a járás rajta. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a Thermo eljárás során nincs felhasználva semmilyen vegyszer, így a Thermowood környezetbarát teraszburkolatnak számít.

Thermowood teraszburkolatot azért is éri meg venni, mert az elemek megfordíthatóak, így kopás esetén felszedhetjük, megfordíthatjuk, forgathatjuk őket; szinte két teraszt kap egy áron, tartósságuk hosszú ideig kitart. Bizonyos típusok nútos profillal rendelkeznek, így homogén felületet kialakítva, műanyag klipszekkel vagy rejtett csavarok segítségével lehet telepíteni – ez kifejezetten előnyös, ha könnyű telepítést szeretnénk a szigorú esztétikai elvárások mellett.