Mihez használjunk rétegelt lemezt?

A rétegelt lemezek igen gyakori alapanyagnak mondhatók, azonban kevesen tudják, melyek az erősségei és milyen célra érdemes leginkább alkalmazni őket. Cikkünkben ezeket a kérdéseket járjuk körbe.

Legyen szó szakértői munkáról, vagy az otthoni barkácsprojektekről, a rétegelt lemezek népszerűsége valami észveszejtő. Mindezt kiváló mechanikai tulajdonságának köszönheti. A rétegelt lemez ugyanis hihetetlen nagy hajlítószilárdsággal és rugalmassággal rendelkezik, aminek köszönhetően hossz- és keresztirányban is hajlíthatóak. Ellenáll az időjárás viszontagságainak és megbízható. Emellett pedig egyszerűen megmunkálható, strapabíró és könnyű anyagról beszélünk, a munka gyors és élvezetes vele.

Mire használható a rétegelt lemez?

Webáruházunkban háromféle rétegelt lemez kapható. A nyír rétegelt lemez kiváló választás akkor, ha fából készült lemezre van szükségünk, de jelentősen olcsóbban akarunk vásárolni. Használatát elsősorban beltérre javasoljuk. Felülete szép, megőrzi a nyírre emlékeztető rajzolatot. A tábla méretének köszönhetően igen kedvelt anyag.

A második választási lehetőség a nyír vízálló rétegelt lemez, amely főként bútorok készítéséhez és belsőépítészeti munkálatokhoz kiváló. Megmunkálása könnyű, különösebb előkészületeket nem igényel, ragasztható, csavarozható, szögelhető és bármilyen fa felületkezelő anyaggal (pác, lakk, lazúr, festék,) gyorsan, tartósan bevonható alapanyag, ami kültéren és beltéren egyaránt tartós és esztétikus a nyír könnyed, semleges karakterével.

Végül, de nem utolsó sorban a csúszásmentes rétegelt lemezt is választhatják vásárlóink, amely beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas: sokoldalú, megbízható, biztonságos és tartós alapanyag. Elsődlegesen járófelületek kialakítására javasoljuk, ahol sokat mozognak, vagy más mechanikai jellegű igénybevétel éri majd. Készülhet belőle lépcső, színpad burkolat, emelvény, átjáró vagy járda padlózata, de teraszburkolatnak sem utolsó.
Weboldalunkon kedvére válogathat rétegelt lemezeink közül. Válassza ki a céljainak leginkább megfelelőt!

Megosztás