Itt az ősz, itt a kerti tárolók ideje – Faházépítő elemek a BMAT kínálatából

Ősszel a kerti teendők megsokszorozódnak, az udvart fel kell készíteni a hosszú téli álmára. Elege van abból, hogy a kerti eszközeitől nem fér el a garázsban, vagy csak zavarja, hogy rendszertelenül hevernek a kertben? A kerti faházak hihetetlenül elterjedtek az utóbbi években, hasznos megoldások, ha a kertben tároló helyet szeretnénk biztosítani a holminknak. A minőségi alapanyagok és szakértői kezek segítségével hosszú éveken át dísze lehet kertünknek a saját kerti tárolónk. Ön is szeretne egy mesebeli tárolót varázsolni az udvarára? Olvasson tovább, eláruljuk a lépéseket!

Kerti faház házilag? – Minőségi faházépítő elemekkel nem lehetetlen!

Választhatna műanyag, vagy fém kerti tárolót is, de a fa természetességével, szépségével nem tudnak vetekedni. Kiváló hőszigetelő képessége mellett igazán ellenálló és változatos megjelenésű anyagról beszélünk. Mutatjuk, hogy melyek a faházépítés lépései!

Tervezés, előkészületek:

A nulladik lépés a tervezés. Jelölje ki a faház helyét az udvaron, mérje fel és válassza ki a megfelelő faanyagot. Kifejezetten faházépítésre szánt kategóriánk rengeteget segíthet Önnek a döntésben! A tároló építése előtt gondolja át, hogy pontosan miket szeretne elhelyezni benne, így az ajtó nagyságát és a tároló berendezését, polcait is papírra tudja vetni.

A fa tároló szerkezetének építése:

A gondos, részletekbe menő tervezés és az anyagbeszerzés után belevághat az építésbe! A tárolónak erős alapokon kell nyugodnia, ezért egy beton vagy térkő alapzatra kezdje meg az építkezést. A váz megépítése után az oldalfalak befedése következik, erre a faházépítő elemeken kívül OSB lapokat, lambériát és deszkákat is használhat.

Tetőszerkezet kiépítése:

A kerti tárolójának egy szép, tartós és stabil tetőt is telepítenie kell. A bitumenes zsindely, hullámlemezek és tekercses lemezek kiválóak erre a feladatra.

Igényes, minőségi és tartós faanyagot keres kerti tárolójához? A BMAT oldalán megtalálja! A faházépítő elemeken túl a tetőfedő anyagokat is beszerezheti nálunk.

Megosztás