Ezért tegye le a voksát a brikett mellett!

Eddig fával fűtött, de egy gazdaságosabb és környezetbarát lehetőségre váltana? Gondolkodott már azon, hogy a hagyományos fa tüzifa helyett brikettre vált? Miért és kinek érdemes ezt a megoldást választani? Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ adni ebben a cikkünkben. Eláruljuk mi is az a fabrikett és azt is, hogy miért éri meg jobban a klasszikus fa tüzelő helyett.

Mi pontosan a fabrikett?

A brikett egy szuper, modern, környezetbarát tüzelőanyag, fűtőanyag. Fahulladékokból, faporokból, erdőgazdasági, vágási melléktermékekből készítik. A szárított, tömörített, préselt tömbök hozzáadott összetevők nélkül kerülnek használatba. A szén és a hagyományos fával történő tüzelést is leelőzi, rengeteg előnnyel kecsegtet. Lássuk, melyek ezek!

Melyek a fabrikett legnagyobb előnyei?

  • A fabrikett legnagyobb előnyei vitathatatlanul a magas fűtőérték és a gazdaságosság. A brikett kétszer, háromszor sűrűbb anyag, mint a fa, ezért akár 50%-kal jobb lehet. A magas fűtőérték miatt egyértelműen gazdaságosabb is vele fűteni, hiszen félszer annyi anyagot kell beszerezni.
  • Könnyebben ég és nagyobb hatásfokkal, hosszabb ideig izzik, mint a hagyományos tűzifa. Alacsony nedvességtartalma is a brikett malmára hajtja a vizet.
  • Nem kormol, ezért beltérben, akár kandallóban is bátran használható.
  • A brikettel elfelejtheti a fárasztó, hosszú órákon át tartó faaprítást, hiszen használatra készen vásárolja meg.
  • Abszolút környezetbarát anyag.

Mikor ajánljuk?

A fabrikett mindenki számára remek választás lehet. Ajánljuk magánszemélyeknek, cégeknek, vagy akár intézményeknek is, akik kandallóval, cserépkályhával, kazánnal, valamint egyéb szilárd tüzelésű berendezésekkel oldják meg a fűtést.

Nézzen szét weboldalunkon, hiszen a remek faanyagok mellett fabriketteket is talál!

Megosztás