19 izgalmas gipszkarton mennyezet minta

A gipszkarton mennyezet rengeteg előnnyel, és csak néhány hátránnyal bír. Ezek a hátrányok pedig jellemzően orvosolhatóak. Szóval érdemes gipszkarton mennyezettel feldobni az életünket, ehhez nyújtunk inspirációt, olvass tovább és meglátod.

Érdemes gipszkarton mennyezetet készíteni?

A gipszkarton álmennyezet előnyös tulajdonságai mellett egyszerűen szép. Mindenféle érdekes, látványos formát ki lehet alakítani vele, de a legnagyobb előnye mégis a praktikum. 

Egy gipszkarton álmennyezet fölé könnyedén elrejthetjük az elektromos vezetékeket, aminek köszönhetően, bármilyen világítási megoldást kivitelezhetünk, hiszen nem lesznek jelentős problémáink a kábel dzsungellel(persze a kábelezés még így is érzékeny terület,szóval érdemes szakemberre bízni.)

A kábelek mellett akár fűtéscsöveket, gázvezetéket is elrejthetjük a gipszkarton mennyezet fölé, az esetleges falhibák elrejtéséről ne is beszélve. 

Ne feledkezzünk meg azonban a hátrányairól sem, hiszen lehetnek elsősorban vályogházakat érintő problémák amikkel szembesülhetünk. A gipszkarton falon keresztül nehezebben vehető észre, ha beázik a plafon. Amikor pedig a gipszkarton elkezd sárgulni, azaz átázni, valószínűleg már nagy a baj.

Mindenképpen végezzük tehát körültekintően a gipszkartonozást. A legtöbb esetben ez ugyanis könnyedén megoldható (szellőzők beépítésével védekezhetünk a párásodástól).

Gipszkarton mennyezet minták

Szögletes formák

A szögletes formák nyugodt, stabil hatást keltenek, de kicsit talán unalmasak is. Munkaterületeken, irodákban például szerencsés ilyen formákat használni.

Különleges fényhatások

A gipszkarton mennyezetek esetében, kiemeltük a világítás lehetőségeinek sokszínűségét. Mivel a kábelek nem rontják az összképet, ezért sokkal szabadabban tervezhetjük a fényviszonyokat:

Különleges formák

A gipszkarton könnyű kezelhetőségének köszönhetően nagyjából a fantáziánk szab csak határt a megvalósítható mennyezeteknek:

Reméljük tetszett az összeállításunk. Ha úgy döntöttél neki is fogsz a felújításnak, akár be is vásárolhatsz nálunk, ahol többféle gipszkarton típus és a szereléshez szükséges kiegészítők közül is válogathatsz.

Megosztás